Tur til Stige Ø den 5. februar 2023 kl. 08:00

Af Henrik Kingo Andersen

Der afholdes tur til Stige Ø, søndag den 5. februar 2023, kl. 8 til ca. 12 - afhængig af vejr og fugle. Bemærk, at turen bliver aflyst, hvis det er regnvejr

140123stige1

Udsigt over Stige Ø med Viggelsø i baggrunden. Foto: Henrik Kingo Andersen.

Stige Ø er altid et besøg værd - også om vinteren. Der vil være mulighed for flere gode arter, blandt andet Havørn, Blå Kærhøg, Vandrefalk, Bjergirisk og meget andet. Samtidig vil der også være mulighed for nogle af de allertidligste forårsbebudere, men det afhænger helt af vejret i den kommende uge. Vi skal også se hvad der ligger af vandfugle ude på fjorden, som huser mange Knopsvaner, Blishøns med mere.

140123blatot

Blå Kærhøg. Foto: Tony Ottesen.

Planen er at vi mødes ved Sortehusene. Vi parkerer langs med kanalen. Derfra går vi spidsen af Stige Ø rundt langs stier og langs kystlinjen. Fra spidsen af Stige Ø kigger efter fugle på Vigelsø og langs kysten til Klintebjerg. Hvis der bliver tid til det, kan vi gå en tur rundt i området ved den gamle losseplads, som også kan byde på diverse arter.

140123havstigesg

Udsigt over fjorden. Foto: Søren Gjaldbæk.

Husk gummistøvlerne og det varme tøj og husk også kaffe eller te – turlederen sørger for smurte rundstykker til alle. Hvis der er brug for mere, tager man selv ekstra mad med.

Tilmelding til Henrik Kingo Andersen på mobil 2860 3392 - send gerne en sms.