Vintertælling af Rød Glente 2021

Så er det snart tid for den årlige vintertælling af glenter.
I år foregår tællingen i weekenden 9. og 10. januar.

Rd Glente 20150118 47595Arkivfoto: Røde Glenter på overnatningsplads. 
Foto: Bent Staugaard Nielsen Midtfyns Naturfoto

For at opnå et optimalt resultat er det vigtigt at fokusere på glenternes overnatningspladser. Alle registrerede glenter vil dog stadig blive medtalt, hvis de ses langt fra nærmeste overnatningsplads, feks på Langeland.
I år ser det ud til at de benytter de samme overnatningspladser som sidste år, hvilket vil sige ved Gultved/Trunderup, samt Møsteskov/Hanneslund syd for Håstrup. Ved Gultved/Trunderup flytter de noget rundt mellem i hvert fald 3 forskellige skove, og det er vigtigt, at alle sider bliver overvåget. Læs evt. artiklen fra sidste år om vintertællingen 2020.

Jeg har lavet aftaler med folk om at kigge både ved Gultved og Trunderup, og jeg vil selv dække Håstrup. Som man kan se af kortet herunder har glenterne tidligere benyttet en lang række skove ved Espe, Vantinge og Heden. Måske bruger de stadig nogle af dem. Det vil derfor være rigtig fint, hvis vi kan få nogle personer til at tjekke nogle af disse skove til tællingen. Jeg har selv set overnattende glenter ved Sønderskoven v. Pennesylvanien, Herringe og Lindholm ved Allested i år. Dog kun få fugle, formodentlig de lokale ynglefugle, da det var i nærheden af rederne. 

2019 10 25 overnatning
Skove der tidligere har været anvendt af glenterne til overnatning

Hvis der er nogen, der kunne tænke sig at kigge på nogle af skovene, kan jeg kontaktes på mail. 

 

Per Rasmussen

Artscaretaker for Rød Glente

Mail: vandmoellen@gmail.com