God sommer

Af Søren Gjaldbæk

Som man måske har bemærket, er dagene blevet kortere, men det er trods alt stadig sommer, og især er det sommerferietid. Det vil vi her på redaktionen fejre med at neddrosle aktiviteten til nærmest ingenting - der kommer opdateringer, når Keldsnor Fuglestation begynder at ringmærke sidst i juli, vi andre vender tilbage med ”normal drift” engang i uge 32. Vi har lige et par hængepartier:

Spættekonkurrencen

DOF Fyn havde udlovet henholdsvis gavekort til Naturbutikken på henholdsvis 300 kr. og 150 kr. til den første som fandt en Mellemflagspætte henholdsvis Lille Flagspætte - læs mere her. Her blev vinderen DOF Fyns kasserer Niels Bomholt, de eneste flagspætter med rød kalot, som har vist sig i det fynske er unger af Stor Flagspætte.

061621storls

Flagspætte med rød kalot - en ung stor. Foto: Leif Sørensen.

Boligbirding

Vi offentliggør vinderen af gavekortet på 300 kr. til Naturbutikken, når vi vender tilbage efter ferien - det fordeles efter lodtrækning blandt alle deltagere med mere end 40 arter på boligbirdinglisten. Boligbirding fortsætter resten af året, indberetninger til DOF Basen skal have BBE frem for BBF i notesfeltet al den stund, at efterår ikke begynder med ”f”. DOF Fyns bestyrelse har udlovet endnu et gavekort på 300 kr. til ”efterårsafdelingen”, hvordan man vinder det vil forblive en hemmelighed frem til uge 32; men man kan roligt lægge sig i selen - konkurrencen vil blive lavet, så folk på attraktive adresser ikke bliver favoriseret.

061621torn1pbr

Tornsanger - en af fotografens yndlingsfugle: ”Den synger altid og er i godt smittende humør”. Foto: Poul Brugs Rasmussen.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.