Husk Nytårsbirdrace.

Her på årets næstsidste dag minder vi årets Nytårsbirdrace, som arrangeres af DOF’s Feltudvalg. Det gælder om at se eller høre så mange arter som muligt den 1. januar. Der konkurreres i to klasser:

  • Normal-kategorien: Ingen restriktioner, spillebanen er hele Danmark, hvis man kan nå rundt.
  • Klimaklassen: Her må man kun transportere sig rundt til fods eller på cykel, motordrevne køretøjer er forbudt.

Man deltager ved at indtaste alle sine arter i DOF Basen senest 1. januar kl. 24.00. Der er præmie til vinderen i hver kategori, læs mere her.

301220hvidls

Mange vil kunne nå forbi Tarup-Davinde, hvis de deltager i ”normal-kategorien”, der er nok lidt færre, som kan nå derhen til fods eller på cykel. Der kan man sikkert få en del arter, og er man heldig ovenstående Hvidøjede And. Vi får se, om man også er lige så heldig med vejret. Foto: Leif Sørensen.

DOF Fyn er sponsor for et gavekort på 300 kr. i til den, der uden at forlade Fyn opnår flest arter i klimaklassen. For at lette optællingsarbejdet bedes man skrive ”klima” i turens notesfelt, når man indberetter i DOF Basen og første gang man ser en ny art skrive f.eks. K47 i notesfeltet ud for arten, hvis den nu blev art nummer 47.

Skulle man komme for sent ud til at deltage i Nytårsbirdracet kan man kigge ud fra sin matrikel og starte på Boligbirding, som vi snart vender tilbage om - læs mere her.

Tekst: Søren Gjaldbæk.