Keldsnor Fuglestation, 10/5-2019

Atter en god dag på Sydlangeland. Lidt flere fugle - ca. 35 - end som i går gik i nettene. Dagens tal må vente, da vi ikke har haft tid til kontorarbejde...!

Efter dagens ringmærkning gik turen til Nordlangeland, hvor vi mødtes med en gruppe Punkttællere fra DOF Vestsjælland. De er på en "belønningstur" for vel udførte punkttællinger, og skal være på Langeland de næste par dage. Søren viser dem rundt og tegner og fortæller.

Efter en god middag i Bøstrup Forsamlingshus lavede vi en introduktion til fuglelivet på Langeland, samt tog en omgang "Frie fugle", med sang og fuglesnak. I morgen mødes vi igen med gruppen ved Gulstav Mose, klokken "nogelunde tidligt", hvor de skal se og høre om aktiviteterne på Keldsnor Fuglestation, efterfulgt af en tur rundt til de bedste lokaliteter på Langeland.

Seneste opdatering:
En af ringmærkergruppens agtværdige medlemmer blev til aften udsat for en arbejdsskade, i forbindelse med udførelsen af sine arbejdsopgaver på Keldsnor Fuglestation. Da medlemmet bøjede sig frem over, for at lukke en opsat fælde, blev han brutalt - bag fra - stanget ned af vædderen på "Bøgelund Gods". Efter sammenstødet bakkede vædderen tilbage, og kom så igen med "nogen styrke"! Det bevirkede, at det pågældende medlem efterfølgende meldte sig syg.

Rodstjert pa godset 20190510
Rødstjert - denne han har stiftet familie på "Bøgelund Gods"...

Tekst og foto: Hans Rytter