Ørnedræberne

 - udsendelse på DR-2 søndag aften kl. 21.00 om Havørnene fra Tåsinge

Af Søren Gjaldbæk

Vi er sikkert mange, der husker 2020, hvor en Rød Glente og fem Havørne blev forgiftet med Carbofuran - det skrev vi meget om her på siden - man kan få opfrisket nogle af detaljerne via linkene til højre. Politiet havde hverken resurser eller ekspertisen til at trænge til bunds i sagen, som efter kort tid blev henlagt. På det tidspunkt opstod der fra mange sider et krav om et naturpoliti - et krav, som stadig forfølges, senest af Danmarks Naturfredningsforening - læs her.
Efterfølgende har DR taget sagen op, hvor tidligere drabschef Jens Møller Jensen prøver at komme til bunds i sagen. Det er der kommet 4 udsendelser ud af - den første kan som nævnt ses på søndag den 13. november klokken 21.00 på DR2, de resterende tre afsnit de efterfølgende søndage.

071122dodorn2nbj

En af de forgiftede Havøren. Foto: Niels Bomholt Jensen.

Programomtale for første udsendelse:
På det ellers så fredfyldte Tåsinge syd for Fyn er fem Havørne blevet forgiftet med nervegiften Carbofuran. Giften er så kraftigt, at bare en knivspids kan slå et voksent menneske ihjel. Sagen er et mysterie for Fyns Politi, som efter to års efterforskning har måtte arkivere sagen som uopklaret. Men hvem kan dog finde på sådan noget? Og hvorfor? Det har journalist og fugleentusiast Zissel Kjertum-Mohr sat sig for at opklare, og som sin makker har hun hyret den tidligere drabschef i Københavns politi, Jens Møller Jensen, der har stået i spidsen for ikke mindre end efterforskningen af 123 drab. De første spor leder dem ud i morgendisen på de små lystbådehavne rundt omkring på øen.